Logo Vlaardingen
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Vettenoordsepolder Oost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 16 februari 2012 heeft besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van de bestemmingsplannen die gelden voor het op de bijbehorende situatieschets aangegeven gebied Vettenoordsepolder Oost.

Het voorbereidingsbesluit beoogt ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen, bouwwerken te slopen die zijn gelegen in het Beschermde Stadsgezicht en beeldbepalende panden te slopen. Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen voor deze gebieden moeten worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders, via ontheffing, toch een omgevingsvergunning verlenen. Het besluit is in werking getreden met ingang van 18 februari 2012 en heeft een werkingsduur van 1 jaar.

Inzien

Het voorbereidingsbesluit, met de bijbehorende stukken, liggen met ingang van 15 maart 2012 voor eenieder ter inzage bij het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis, ingang Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00–17.00 uur. Ook worden de betreffende stukken raadpleegbaar en beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website en de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Vlaardingen, 14 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven