Logo Leidschendam-Voorburg
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ en ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ hebben opgesteld en ter inzage leggen.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het gebied Mariënpark in Leidschendam wordt herontwikkeld en heringericht tot een complex, waar verschillende functies op het gebied van wonen, welzijn en zorg op één locatie worden samengebracht. Deze herontwikkeling past niet binnen het voor dit gebied nu nog geldende bestemmingsplan ‘Raadhuis 2000’. Met het bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’, waarvan het ontwerp nu ter inzage wordt gelegd, wordt de geplande herontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied van het nieuwe (ontwerp)bestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ heeft een oppervlakte van circa 27.000 m2 en ligt aan het Raadhuispark in Leidschendam. Het gebied wordt (globaal) begrensd door het Raadhuispark, de J.S. Bachlaan, de Prins Bernhardlaan en de Mozartlaan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ ligt met ingang van vrijdag 16 maart 2012 tot en met donderdag 26 april 2012 voor iedereen ter inzage bij het gemeentelijk servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast ook in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website via www.leidschendam-voorburg.nl/bestemmingsplannen.

Inloopmiddag / -avond

Tijdens de hierboven genoemde periode van terinzagelegging zal over het ontwerpbestemmingsplan een inloopmiddag en/of -avond worden georganiseerd. De exacte datum, tijd en plaats daarvan worden nog nader bekendgemaakt.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de hierboven genoemde periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Het is niet mogelijk zienswijzen in te dienen via internet of e-mail.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, te bereiken via telefoonnummer (070) 300 96 74 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09:00 uur en 15:00 uur. De afspraak wordt ingepland op één van de onderstaande data:

  • dinsdag 27 maart 2012 tussen 10:00 uur en 12:00 uur;

  • maandag 16 april 2012 tussen 13:00 uur en 14:30 uur.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Mariënpark’ voorziet in de nieuwbouw van de volgende geluidgevoelige bestemmingen:

  • 106 woningen

  • 30 verzorgingsplaatsen

  • 27 zorgwoningen

  • 12 zorgplaatsen in een zorghotel

  • 1 huisartsruimte

Het plangebied is gelegen binnen wettelijke geluidzones vanwege verkeerslawaai. Daarom is overeenkomstig de Wet geluidhinder akoestisch onderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek is nagegaan in hoeverre voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai (48 dB).

Uit het onderzoek blijkt dat op de gevels van 47 nieuwe woningen deze voorkeursgrenswaarde wordt overschreden vanwege het verkeer op de J.S. Bachlaan. De maximale gevelbelasting op deze woningen zal 57 dB bedragen. Verder wijst het onderzoek uit dat er geen geluidmaatregelen aan de bron of in het overdrachtsgebied mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Voor de betreffende 47 nieuwe woningen wordt de vaststelling van hogere grenswaarden dan ook noodzakelijk geacht. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor bovenbedoelde 47 nieuw te bouwen woningen hogere grenswaarden vast te stellen.

Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden en het hierbij behorende akoestisch rapport liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan vanaf vrijdag 16 maart 2012 tot en met donderdag 26 april 2012 ter inzage bij het gemeentelijk servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

Zienswijzen ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Gedurende de hierboven genoemde periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden op dit ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient binnen de genoemde termijn een afspraak te worden gemaakt met de heer M. le Cointre van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, te bereiken via telefoonnummer 14 070.

Vragen / nadere informatie

Wanneer u vragen heeft of nadere informatie wilt over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden voor ‘Nieuw Mariënpark’, dan kunt u via het algemene gemeentelijke telefoonnummer 14 070 telefonisch contact opnemen met:

  • de heer P.J. Heijnen van de afdeling Ruimtelijk Juridisch beleid, bereikbaar op maandag en dinsdag tussen 09:00 uur en 16:00 uur, voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan;

  • de heer M. le Cointre van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, voor vragen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden;

  • de heer A.O. Kampschuur van de afdeling Projectenbureau, voor algemene vragen over het project ‘Nieuw Mariënpark’.

Naar boven