Logo Rotterdam
Kennisgeving bestemmingsplan IJsselmonde-Centrum

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 januari 2012 het bestemmingsplan ‘IJsselmonde-Centrum’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

Het plangebied wordt – globaal bezien – aan de noordzijde begrensd door de Dwarsdijk en Groene Tuin, aan de oostzijde door de Groene Tuin en Reyerdijk, aan de zuidzijde door de Reyerdijk en aan de westzijde door de Kreekhuizerlaan, Kreekkade en Darinckdelversstraat.

Dit bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse vigerende bestemmingsplannen en maakt tevens enige nieuwe ontwikkelingen mogelijk, t.w.

  • de aanleg van een trambaan en openbaar vervoerstation langs de Herenwaard;

  • wijzigingsbevoegdheden zijn opgenomen voor modernisering en uitbreiding van het winkelcentrum Keizerswaard (incl. de bouw van 2 woontorens langs de Groeninx van Zoelenlaan), alsmede voor verplaatsing van de gastransportleiding in de Groeninx van Zoelenlaan, voor wat betreft het gedeelte ten oosten van de Herenwaard.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 16 maart 2012 t/m vrijdag 27 april 2012 voor eenieder ter inzage bij:

  • de stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40, zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie;

  • de deelgemeente-secretarie IJsselmonde, Herenwaard 23.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan met ingang van zaterdag 17 maart 2012 t/m vrijdag 27 april 2012 beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 14 maart 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen: R. Voskuilen, Clusterdirecteur Stadsontwikkeling.

Naar boven