Bestemmingsplan ‘Deuteren’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening (vastgesteld met ambtshalve wijzigingen t.o.v. ontwerp)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Deuteren’ op 24 januari 2012 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van maandag 12 maart 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor.

Ook kunt u dit bestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De authentieke bestanden zijn te vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002154-/NL.IMRO.0796.0002154-1401 . Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Algemeen

Het bestemmingsplan gaat over de wijk Deuteren in ’s-Hertogenbosch. Voor deze wijk zijn in de loop der tijd diverse vrijstellingen verleend en is een projectbesluit vastgesteld. Bestemmingsplan ‘Deuteren’ vormt een integrale herziening van deze plannen.

Begrenzing plangebied

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • de Simon Stevinweg in het noorden;

  • de Gassendonklaan en Dertien Loten in het oosten;

  • de Vlijmenseweg in het zuiden;

  • de Oude Vlijmenseweg in het westen.

Eén ontwikkeling

Bestemmingsplan Deuteren maakt één ontwikkeling mogelijk: een verruiming van de gebruiksmogelijkheden van het appartementencomplex aan de Berkendonklaan. Dit complex is al vergund. Op dit moment wordt gedacht aan het realiseren van ongeveer 19 (kleinere) woonzorgappartementen, binnen de bouwmassa en hoogte van dit eerder vergunde appartementenblok. Om flexibel in te kunnen spelen op vraag uit de markt, maakt bestemmingsplan ‘Deuteren’ op deze locatie ook zwaardere zorgfuncties mogelijk.

Beroep

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt belanghebbenden toe die zich, op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak indienen. Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend gedurende de beroepstermijn treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 9 maart 2012

Naar boven