Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Woongebieden kern Schagen 2013

Burgemeester en wethouders van Schagen maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen hebben een bestemmingsplan voor te bereiden voor de woongebieden in de kern Schagen.

Het bestemmingsplan is een actualisatie van de bestaande situatie en heeft betrekking op de aaneengesloten woonwijken Nesdijk-Groeneweg, Waldervaart-Westerpark, Muggenburg, Hoep-Zuid en Hoep-Noord. Ook wordt de toekomstige woonwijk Nes-Noord en de ontwikkeling van de oostzijde van de haven in het bestemmingsplan meegenomen.

Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. In deze fase van de voorbereiding liggen er nog geen stukken ter inzage, kunnen er nog geen inspraakreacties of zienswijzen worden ingediend en worden nog geen onafhankelijke instanties aangeschreven om een advies over het voornemen uit te brengen.

Te zijner tijd wordt een conceptvoorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegd en zullen er inloopavonden worden gehouden. Op de gemeentepagina van het Schager Weekblad, via de gemeentelijke website en in de Staatscourant zal worden vermeld wanneer het conceptvoorontwerp ter inzage wordt gelegd.

Schagen, 14 maart 2012

Naar boven