Traject A1 Apeldoorn-Zuid – Beekbergen

Voornemen om een milieueffectrapport op te stellen

Waarom dit voornemen?

De doorstroming op het traject A1 Apeldoorn-Zuid – Beekbergen en de bereikbaarheid van deze regio moeten op korte termijn verbeterd worden. Daarom startte Rijkswaterstaat in het voorjaar van 2011 met het opstellen van een ontwerptracébesluit (OTB) en milieueffectrapport (MER).

In het OTB komt te staan hoe de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en Beekbergen wordt aangepast en welke maatregelen worden genomen om de milieueffecten (o.a. geluid, natuur) zoveel mogelijk te beperken of te compenseren. In het MER worden de milieueffecten onderzocht, vergeleken en getoetst aan de wet- en regelgeving.

Met deze kennisgeving laat de minister van Infrastructuur en Milieu nogmaals weten dat het milieueffectrapport wordt opgesteld. Vanuit de wet tot wijziging van de Wet milieubeheer is het verplicht om een kennisgeving over het voornemen te publiceren.

Publieksparticipatie

In januari 2010 heeft iedereen kunnen reageren op de startnotitie van dit project. Hier zijn in totaal 11 verschillende zienswijzen op binnengekomen. Vervolgens heeft Rijkswaterstaat in november 2011 meedenkbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten dachten participanten mee over de inpassing van de weg.

De ingediende zienswijzen op de startnotitie en de ingebrachte ideeën tijdens de meedenkbijeenkomsten worden meegenomen in het OTB/MER.

Het OTB/MER wordt naar verwachting in het najaar van 2012 ter inzage gelegd. Iedereen kan dan een zienswijze geven op de plannen.

U kunt reageren

U kunt reageren op dit voornemen. Wij zijn in het bijzonder geïnteresseerd in het antwoord op de volgende vraag:

  • Wilt u geïnformeerd worden over het vervolg van dit project? Zo ja, kunt u dan aangeven op welke wijze (per e-mail, via informatiebijeenkomst, via internet of per brief)?

Hoe kunt u reageren?

U kunt van 15 maart tot en met 11 april 2012 reageren. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal via www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’. U kunt uw schriftelijke reactie ook digitaal als bijlage toevoegen. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, A1 Apeldoorn-Zuid – Beekbergen, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over het voornemen vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’. Ook kunt u voor meer informatie terecht op de website van Rijkswaterstaat: www.rijkswaterstaat.nl/a1apeldoornzuid-beekbergen.

Inzien

De kennisgeving van het voornemen kunt u van 15 maart tot en met 11 april 2012 downloaden via www.centrumpp.nl. U kunt het voornemen ook inzien bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

Meer informatie?

Mocht u na het bezoeken van de website nog vragen hebben, dan kunt u bellen met Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis). Voor vragen over de participatie en procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070-456 80 16.

Naar boven