Logo Den Helder
Rectificatie vastgesteld bestemmingsplan Julianadorp Oost 2011

Betreft Rectificatie in de Staatscourant van 2 februari 2012, nr. 1741.

In een eerdere advertentie op 2 februari jl. hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder overeenkomstig artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekendgemaakt dat het bestemmingsplan ‘Julianadorp Oost 2011’ in de raadsvergadering van 19 december 2011 gewijzigd is vastgesteld.

Omdat het vastgestelde bestemmingsplan met de juiste verbeelding pas op 6 maart 2012 op de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en www.denhelder.nl is geplaatst en bij het klantencontactcentrum ter inzage is gelegd, wordt de termijn van terinzagelegging alsmede de beroepstermijn met 34 dagen verlengd. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt samen met het vastgestelde plan (met de juiste verbeelding) en bijbehorende stukken daardoor ter visie tot en met 16 april 2012.

De op het plan betrekking hebbende gebiedsgrenzen worden globaal gevormd door de Langevliet in het westen, de Schoolweg in het noorden en de Zuiderhaaks in het zuiden en oosten, met aanpalende gebieden waaronder het nieuwe winkelcentrum De Riepel alsmede een aantal bedrijven ten oosten van de Zuiderhaaks.

Het bestemmingsplan voorziet in de directe bouwmogelijkheden van ongeveer 150 wooneenheden en de mogelijkheid dat andere gebieden worden uitgewerkt met ongeveer 480 wooneenheden, wegen groen en water. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten ten aanzien van woningen, woongebouwen, scholen, sportvoorzieningen, winkelcentra, bedrijven, water, groen en bijbehorende wegen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Julianadorp Oost 2011’ ligt op de volgende wijze ter inzage:

  • elektronische via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl;

  • bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Julianadorp Oost 2011 bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen.

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Naar boven