Logo Meppel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Meppel – Nieuwveense Landen’

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat de gemeenteraad op 23 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Meppel – Nieuwveense Landen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied Nieuwveense Landen ligt ten noordwesten van de stad Meppel, in het gebied tussen Meppel en Nijeveen. De zuidelijke grens wordt gevormd door de provinciale weg N375/Bremenbergweg, de oostelijke grens door de gemeentelijke weg N371/Steenwijkerstraatweg.

In het bestemmingsplan wordt het planologische beleid voor dit gebied vastgelegd. Uitgangspunt is dat in het gebied de uitbreidingswijk Nieuwveense Landen wordt gerealiseerd, met bijbehorende infrastructuur. Voor de bestaande woonbuurt Nijeveenseweg en de gronden waar op korte termijn woningbouw wordt beoogd, zijn gedetailleerde woonbestemmingen opgenomen. Voor het overgrote deel van het gebied zijn opnieuw de geldende bestemmingen (met wijzigingsbevoegdheden) opgenomen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn vermeld in het bij het raadsbesluit behorende ‘Overzicht van wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Meppel – Nieuwveense Landen’ en betreffen onder meer aanpassing van artikel 1 (Begrippen), aanvulling van bestemmingsomschrijvingen (i.v.m. geluidwerende voorzieningen, voorzieningen voor het openbaar vervoer en recreatief medegebruik, een verkeersbestemming (met aanduiding parkeerterrein) voor gronden ten noorden van de woonbuurt Nijeveenseweg, wijziging van de bestemming van in het ontwerp opgenomen agrarische bouwpercelen en een geringe aanpassing van regels voor enige wijzigingsgebieden (marge aantal woningen en verhoging maximale uitgiftepercentage).

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (c.a.) ligt met ingang van 15 maart 2012 gedurende zes weken (tot en met 25 april 2012) voor eenieder ter inzage in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. De openingstijden daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het plan kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Meppel. Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het bestemmingsplan raadplegen.

Beroep

Gedurende de periode van terinzageligging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Meppel – Nieuwveense Landen’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden:

  • die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet, eerste tranche (Stb 2010, 289), is op het besluit van toepassing. Dit betekent onder meer, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd (NB: vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is).

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Gedurende de periode van terinzageligging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Meppel, 14 maart 2012

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven