Logo Bunschoten
Bestemmingsplangebied Haarbrug-Zuid (artikel 2 juncto 3 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad van de gemeente Bunschoten bij besluit van 8 maart 2012 diverse percelen die gelegen zijn in het bestemmingsplangebied Haarbrug-Zuid heeft aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Het besluit van 8 maart 2012 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 9 maart 2012, te weten op 10 maart 2012, en geldt voor een termijn van 10 jaar te rekenen vanaf de inwerkingtreding van het bestemmingsplan.

De aanwijzing heeft als planologische basis het bestemmingsplan Haarbrug-Zuid, welke op 15 september 2011 door de raad van de gemeente Bunschoten is vastgesteld. Het plangebied Haarbrug-Zuid is gelegen aan de zuidzijde van de gemeente Bunschoten. Het gebied bestaat momenteel uit grasland en lintbebouwing aan de westzijde van de Amersfoortseweg.

De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door het bedrijf Polynorm-Voestalpine en de Bisschopsweg. Aan de westzijde van het plangebied zijn enkele woningen in de vorm van lintbebouwing aanwezig. De oost-, west- en zuidzijde van het plangebied grenst aan het open polderlandschap met agrarische bebouwing. De aangewezen percelen zijn nader aangegeven op het bij het besluit behorend kadastraal overzicht en de lijst van aangewezen percelen.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van diverse percelen gelegen in het plangebied Haarbrug-Zuid als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Bunschoten te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen het besluit tot aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten-Spakenburg

Voorlopige voorziening

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot aanwijzing, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen, het kadastraal overzicht en het raadsvoorstel) liggen vanaf 12 maart 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de afdeling RO&V van het gemeentehuis (Stadsspui 1 te Bunschoten-Spakenburg). De openingstijden van deze afdeling zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en woensdag ook van 13.30 tot 17.00 uur.

Naar boven