Logo Valkenburg aan de Geul
Vaststelling Intergemeentelijke structuurvisie (onderdeel Valkenburg a/d Geul)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het Valkenburgs deel van de ‘Intergemeentelijke structuurvisie Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg aan de Geul’ op 13 februari 2012 is vastgesteld. De structuurvisie ligt vanaf 15 maart 2012 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage.

De gemeenteraad van Vaals heeft op 27 februari besloten de intergemeentelijke structuurvisie vast te stellen voor wat betreft het onderdeel Vaals en in Gulpen-Wittem zal besluitvorming plaatsvinden op 26 maart 2012. De intergemeentelijke structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke inrichting van zowel de kernen als het buitengebied van de drie gemeenten voor de komende 15 jaar. Voor het gemeentebestuur is de structuurvisie een belangrijke leidraad voor het opstellen van toekomstige bestemmingsplannen en het toetsingskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen het gemeentelijk grondgebied.

De intergemeentelijke structuurvisie kan tijdens kantooruren worden ingezien op de afdeling Bouwen en Wonen (043-6099 290), Geneindestraat 4 te Valkenburg. De structuurvisie met bijbehorende stukken en deze kennisgeving zijn (als pdf-bestand) tevens in te zien via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu Wonen en Leven/ Ruimtelijke Plannen.

Als de visie in alle drie de gemeenten is vastgesteld, zal nog een gezamenlijke publicatie plaatsvinden en zal de digitale versie van de intergemeentelijke structuurvisie ook beschikbaar worden gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl en de websites van de drie gemeenten.

Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de visie is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Naar boven