Bestemmingsplan ‘Verplaatsing lpg-opslagtank Jan Heijmanslaan’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Verplaatsing lpg-opslagtank Jan Heijmanslaan’ op 28 februari 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van maandag 12 maart 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor.

Ook kunt u dit bestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De authentieke bestanden zijn te vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002159-/NL.IMRO.0796.0002159-1401 . Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Bestemmingsplan

De milieuvergunning voor het tankstation aan de Jan Heijmanslaan moet worden aangepast. Er is een risico omdat de lpg-opslagtank in de buurt van flats is geplaatst. Maatregelen zijn nodig om de situatie veiliger te maken.Door de lpg-opslagtank te verplaatsen, wordt het risico teruggebracht tot een aanvaardbaar niveau. De nieuwe locatie ligt dichtbij de Rijksweg A2. De verplaatsing van de tank past niet in het bestemmingsplan Hintham. Om de verplaatsing mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Grenzen bestemmingsplan

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • in het noorden: de noordelijke perceelsgrens van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan en (het verlengde van) de zijgevel van de flat aan Hoogveld;

  • in het oosten: de groenstrook ten oosten van het parkeerterrein behorende bij de flat aan Hoogveld;

  • in het zuiden: de perceelsgrens van de woningen die ten zuiden van de Jan Heijmanslaan zijn gelegen;

  • in het westen: de westelijke perceelsgrens van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan.

Beroep

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt belanghebbenden toe die zich, op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak indienen. Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend gedurende de beroepstermijn treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 9 maart 2012

Naar boven