Logo Menterwolde
Ontwerpbestemmingsplan Meeden

Burgemeester en Wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Meeden is opgesteld. Dit plan biedt een geheel geactualiseerde planologische regeling voor nagenoeg het gehele dorp Meeden. Voor een overzicht van het plangebied kijk op www.menterwolde.nl. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Het plan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situaties zijn. Slechts enkele nieuwe ontwikkelingen, zoals kleinschalige (vervangende) woningbouw en een nieuw agrarisch bouwblok, worden – al dan niet via toepassing van een wijzigingsbevoegdheid – mogelijk gemaakt.

Het voorontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest van inspraak en het wettelijke vooroverleg. Sommige reacties hebben geleid tot wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het plan zoals dat in het kader van de inspraak ter visie heeft gelegen.

Terinzageligging

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan met ingang van 12 maart 2012 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. De stukken liggen tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimte (kamer 203) in het gemeentehuis te Muntendam. Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen op www.menterwolde.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Reactiemogelijkheid

Iedereen kan tijdens de terinzageligging zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. R. Hazekamp, bureau Ruimte, tel. (0598) 658881. De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven