Uitbreiding plangebied bestemmingsplan Schollebos e.o.

Voor het stadsdeelpark Schollebos en omgeving is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding.

De Nota van Uitgangspunten inclusief de Ruimtelijke Visie Schollebos e.o. geldt als het kader voor het op te stellen nieuwe bestemmingsplan Schollebos e.o.

Er is na de terinzagelegging van de (concept) Nota van Uitgangspunten nog eens goed gekeken naar de plangrens voor het nieuwe bestemmingsplan. Besloten is om het plangebied uit te breiden met de onderstaande ontwikkelingen. De gemeenteraad heeft voor vier ontwikkelingen al een besluit genomen, te weten:

  • 1. Tennispark ’s-Gravenweg: wijzigen naar wonen (statusbesluit:raad 7 februari 2011, beoogde woningbouwlocatie);

  • 2. ’s-Gravenpark 2: mogelijkheid 2 woningen te realiseren (raadsbesluit 18 mei 2009);

  • 3. ’s-Gravenweg 213: aanpassen bouwvlak ten behoeve van de realisatie van een bijgebouw (raadsbesluit 12 december 2011);

  • 4. Oeverrijk: Geringe aanpassingen, zodat het stedenbouwkundig matenplan past en inpassen appartementen, waar goedkeuring aan onthouden is. De ontwikkeling Oeverrijk is opgenomen in bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West 2006 (vastgesteld door de gemeenteraad op 26 maart 2007).

Hiervoor zouden vier separate postzegelbestemmingsplannen opgesteld worden. Besloten is deze mee te nemen bij de actualisering van het bestemmingsplan Schollebos e.o. Dit scheelt qua tijd (capaciteit) en kosten (opnemen in Schollebos e.o. is goedkoper dan het opstellen van vier aparte bestemmingsplannen).

Reageren op voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Over het voornemen voor de actualisering van dit bestemmingsplan wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van de actualisatie van dit bestemmingsplan er ook geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Waar kunt u de Nota van Uitgangspunten en de Ruimtelijke Visie bekijken?

  • 1. Internet

    Op www.capelleaandenijssel.nl (zoeken op: wonen,verkeer en veiligheid:bestemmingsplannen:actualisering:scrollen naar bestemmingsplan Schollebos e.o.);

  • 2. Informatiecentrum

    Tijdens openingstijden in het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

Hoe gaat het verder?

De Nota van Uitgangspunten inclusief de Ruimtelijke Visie wordt vastgesteld door de gemeenteraad en dient als kader voor het op te stellen bestemmingsplan Schollebos e.o.

Na vaststelling van deze nota volgen nog de stappen van het voorontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbestemmingsplan, voordat het daadwerkelijke bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld. De terinzagelegging van de verschillende stappen worden in de IJssel- en Lekstreek, de Staatscourant en via www.capelleaandenijssel.nl bekend gemaakt. U kunt bij elke stap nog uw reactie geven.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 284 87 92, e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl .

Naar boven