Logo Maastricht
Ontwerpbestemmingsplannen Recessenpark fase 1 en Musketruwe fase 1

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • de ontwerpbestemmingsplannen ‘Recessenpark fase 1 en Musketruwe fase 1’ voor de duur van zes weken ter inzage liggen;

  • er geen exploitatieplan zal worden vastgesteld voor beide bestemmingsplannen.

Kennisgeving artikel 3.31 Wro

Daarnaast brengen burgemeester en wethouders van Maastricht ter kennis dat door de gemeenteraad op 20 december 2011 is besloten om de coördinatieregeling toe te passen met betrekking tot de bouwplannen voor grondgebonden woningen op de locaties Recessenpark fase 1 en Musketruwe fase 1. De coördinatie heeft betrekking op de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan.

Als gevolg hiervan worden de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen besluiten gecoördineerd met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels als bedoeld in artikel 3.31 en 3.32 Wro. Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij burgemeester en wethouders van Maastricht deze coördinatie van de besluiten op zich neemt. Dit betekent dat de ontwerpomgevingsvergunningen en de ontwerpbestemmingsplannen met ingang van 12 maart 2012 voor de duur van zes weken ter inzage liggen. Voor onderhavige bestemmingsplannen zullen geen exploitatieplannen worden vastgesteld.

Gebiedsomschrijving

Het plangebied Recessenpark fase 1 wordt als volgt begrensd: aan de noordzijde door de Toustruwe, aan de oostzijde door de nog te ontwikkelen gronden behorende tot de gesloopte galerijwoningen gelegen aan de Arrestruwe, aan de zuidzijde door de Malbergsingel en het tot het Recessenplein behorende park en aan de westzijde door het Recessenplein.

Het plangebied Musketruwe fase 1 wordt als volgt begrensd: aan de noordzijde door het agrarische en groene buitengebied voorzien van enkele solitaire bomen en bosschages behorende tot het Zouwdal, aan de oostzijde door de begeleidende groenzone rondom het voetpad tussen Cijnsruwe en Musketruwe dat richting het Zouwdal voert, aan de zuidzijde door de Floretruwe en aan de westzijde door de gronden behorende tot de nog niet gesloopte meergezinswoningen aan de Musketruwe.

Inhoud

Het bestemmingsplan Recessenpark fase 1 heeft betrekking op het opnieuw bestemmen van 16 bestaande woningen en de nieuwbouw van 12 patiowoningen en 22 grondgebonden woningen met tuin.

Het bestemmingsplan Musketruwe fase 1 heeft betrekking op het realiseren van 51 nieuwe grondgebonden woningen met tuin.

Terinzagelegging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 12 maart 2012 liggen genoemde ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerpomgevingsvergunningen met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken ter inzage. Dit betekent dat:

  • de ontwerpbestemmingsplannen en ontwerpomgevingsvergunningen met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • de ontwerpbestemmingsplannen en ontwerpomgevingsvergunningen met de bijbehorende stukken digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website: www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen;

  • de ontwerpbestemmingsplannen worden verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpRecessenpark1-ow01 en

  • www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpMusketruwefase1-ow01 ;

  • de bronbestanden van de ontwerpbestemmingsplannen en bijbehorende stukken tijdens de termijn van terinzagelegging digitaal beschikbaar worden gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html.

Schriftelijke zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren op deze plannen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Tevens kunnen schriftelijke zienswijzen digitaal worden gestuurd naar post@maastricht.nl onder vermelding van 'Aan de Raad, zienswijze ontwerpbestemmingsplan Recessenpark fase 1 danwel Musketruwe fase 1 voorzien van de naam, adres, dagtekening, handtekening en de motivering.

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunningen kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

Mondelinge zienswijzen

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijk zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden u hiervoor de gelegenheid op woensdag 18 april 2012 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 19 april 2012 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Als u van de gelegenheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de dag van uw keuze contact op te nemen met dhr. E. Smeets, telefoonnummer 043-350 45 95 voor het maken van een afspraak binnen bovengenoemde dagen en tijdstippen. Het gesprek zal plaatsvinden in het gemeentekantoor, Mosae Forum 10.

Maastricht, 9 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de secretaris, P.J. Buijtels.

De burgemeester, O. Hoes.

Naar boven