Logo Sittard-Geleen
Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Thienbunder

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 8 maart 2012 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 18 april 2012) het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Thienbunder’ (GMLbestand NL.IMRO.1883.Thienbunder-ON01) met bijbehorende regels, toelichting en bijlagen ter inzage ligt bij de balie Vergunningen van de stadswinkel Geleen (Markt 1).

Het bestemmingsplan en het bijbehorende besluit van burgemeester en wethouders kunnen ook digitaal worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast maken burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 12 van de Woningwet bekend dat eveneens met ingang van 8 maart 2012 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 18 april 2012) het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan ‘Thienbunder’ ter inzage ligt bij de balie Vergunningen van de stadswinkel Geleen (Markt 1).

Het beeldkwaliteitsplan en het bijbehorende besluit van burgemeester en wethouders kunnen ook digitaal worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl via de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan (als bijlage 1 van de toelichting op het bestemmingsplan).

Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is geënt op het stedenbouwkundig plan voor de wijk en beoogt de realisatie van ca. 124 woningen. Daarmee wordt ongeveer de helft van het woningaantal van het voormalige Thienbunder teruggebouwd. Het woningbouwprogramma varieert van vrijstaand tot maximaal vijf woningen aaneen en van huis-met-tuin tot appartement, vrijwel alles zowel in het huur- als koopsegment aangeboden. Door de halvering van het woningaantal kan de nieuwe wijk heel anders en ruimer verkaveld worden. Er is gekozen om zo min mogelijk straten te maken en zoveel mogelijk openbaar groen. Dit groen concentreert zich met name in het centrum van de wijk en aan de spoorwegzijde. Dit maakt dat nagenoeg alle toekomstige bewoners van Thienbunder aan een groene ruimte wonen dan wel aan de laanvormige Mgr. Canoystraat. De Mgr. Vranckenstraat fungeert als belangrijke entree naar de wijk. Wegaansluitingen op de Geuweg zijn er alleen voor het langzaam verkeer.

Teneinde de architectuur voor de woningen en de inrichting van de openbare ruimte in goede banen te kunnen leiden, is een ontwerpbeeldkwaliteitsplan opgesteld, dat tevens deel uitmaakt van het bestemmingsplan. Rode draad hierin is het witte wonen in een groene omgeving.

Inspraak ontwerpbestemmingsplan Thienbunder en ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn/haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Hetzelfde geldt voor het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de raad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijk Ontwerp: mevrouw M. Jansen, telefoon (046) 477 85 12, of de heer H. Manders, telefoon (046) 477 85 34. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Overigens is aan deze bestemmingsplanprocedure ook een Procedure Hogere Grenswaarde (geluidsprocedure) gekoppeld.

7 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven