Vastgestelde wijzigingsplannen Stapstenen Pol-Ulft EVZ Oude IJssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat op 28 februari 2012 de wijzigingsplannen ‘Stapstenen Pol-Ulft EVZ Oude IJssel’ ongewijzigd zijn vastgesteld.

Inzage

De twee vastgestelde wijzigingsplannen liggen van 9 maart 2012 tot en met 19 april 2012 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden kan het vastgestelde wijzigingsplan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke plannen, Bestemmingsplannen’.

Plangebied en inhoud van het plan

Het Waterschap Rijn en IJssel is van plan om op 4 plekken langs de Oude IJssel – tussen stuw de Pol bij Gaanderen en de stuw in Ulft – (op eigen grond) zogenoemde stapstenen aan te leggen.

Hierbij gaat het om aanleg van nieuwe natuur en waterberging. Dit ter versterking van de natte ecologische verbindingszone, waarvan de Oude IJssel deel uitmaakt.

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de geldende agrarische bestemmingen te wijzigen in de bestemming ‘natuur’.

Omdat de betreffende 4 locaties in 2 bestemmingsplannen liggen (‘Buitengebied 2000, herziening 2002’ en ‘Buitengebied Wisch 2004’), zijn hiertoe twee bestemmingsplannen gemaakt:

  • 1. Wijzigingsplan stapstenen Pol-Ulft EVZ Oude IJssel, stapstenen Zwaaikom en Depot Melkvonder.

    In dit plan liggen de volgende locaties c.q. stapstenen:

    • Zwaaikom Oude IJssel in Terborg

    • Depot Melkvonder in Ulft

    • Het zuidelijk deel van de locatie Ulftseweg in Etten.

  • 2. Wijzigingsplan stapstenen Pol-Ulft EVZ Oude IJssel, stapstenen Meesterijweg en Ulftseweg. In dit plan liggen de volgende locaties:

    • Meesterijweg in Etten

    • Het noordelijk deel van de locatie Ulftseweg in Etten

    • Klein deel van de locatie Zwaaikom Oude IJssel in Terborg.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan en het besluit van het college van burgemeester en wethouders beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • een ieder die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling van het wijzigingsplan zijn gewijzigd.

-

Inwerkingtreding

Het vastgestelde wijzigingsplan en het vaststellingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking op 20 april 2012, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven