Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumfunctie Biest-Houtakker’

Burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek maken bekend dat met ingang van vrijdag 9 maart 2012 voor iedereen ter inzage ligt (overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening), het ontwerpbestemmingsplan:

‘Centrumfunctie Biest-Houtakker’

U kunt het plan inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Vrijthof 10 te Hilvarenbeek. Het plan kunt u hieronder ook downloaden.

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 19 april 2012.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Omschrijving plan.

De ontwikkeling van het centrum op de locatie aan de Biestsetraat 38 en 40 in de kern Biest-Houtakker is één van de sleutelprojecten uit het IDOP waarin maatregelen worden geschetst om de leefbaarheid in kleine dorpskernen te waarborgen. De provincie Noord-Brabant stelt hiervoor subsidie beschikbaar.

De Centrumfunctie bestaat onder andere uit een samenwijsaccommodatie met basisschool, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf, een multifunctionele centrumgebouw, een gymzaal, een plein en twee seniorenwoningen. In het bestemmingsplan wordt naast de genoemde onderdelen ook de bestemming van het agrarische bouwblok aan de Akkerstraat 10a omgezet in een woonbestemming.

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen in de kern van Biest-Houtakker en omvat de percelen Biestsestraat 38 en 40 (kadastraal bekend als HVB sectie B 1019, 1020,1238 en 1239) plus de percelen behorende bij de Akkerstraat 10a, kadastraal bekend als HVB sectie N 1124, 1124, 1167 (ged.) en P 1459 (ged).

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan aan de gemeenteraad kenbaar maken. U heeft de keuze om dat schriftelijk of mondeling te doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Hilvarenbeek, Postbus 3, 5080 AA Hilvarenbeek. Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer S. Bosch van het cluster RO, bereikbaar via telefoonnummer (013) 505 8300.

Hilvarenbeek, 8 maart 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, R.F.I. Palmen, burgemeester.

M.J. Horeman, secretaris.

Naar boven