Terinzageligging ontwerpbestemmingsplan Rotonde Meerweg Paterswolde-Haren

De kruising van de Hoofdweg/Groningerweg/Meerweg in Paterswolde en in Haren is onoverzichtelijk en voldoet niet meer aan de huidige eisen en inrichtingscriteria conform Duurzaam Veilig en kan het verkeersaanbod niet meer aan.

Om de weggebruikers een verkeersveilige situatie te bieden en de doorstroming van het verkeer te bevorderen wordt de kruising na de zomervakantie van 2012 heringericht tot rotonde. De rotonde komt deels op het grondgebied van de gemeente Tynaarlo en deels op het grond gebied van de gemeente Haren te liggen. Om deze te kunnen aanleggen moet een aantal bestemmingsplannen worden herzien.

De gemeenten Haren en Tynaarlo brengen ieder voor hun deel van het plangebied een bestemmingsplan in procedure.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Rotonde Meerweg Paterswolde-Haren’ met bijlagen ligt met ingang van 9 maart 2012 gedurende zes weken (tot en met 19 april 2012) tijdens openingsuren voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.haren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de terinzagetermijn kan iedereen zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad van Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer W.A. Holtjer, telefoonnummer 050 53 39 911 of e-mail w.a.holtjer@haren.nl.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan wordt te zijner tijd vastgesteld ten behoeve van de aanleg of wijziging van wegen als bedoeld in bijlage 1 onder punt 3.4 van de Crisis- en herstelwet.

Naar boven