Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Helvoirtsestraat 1 te Helvoirt’

Helvoirt

  • Helvoirtsestraat 1, 5268 BA, Helvoirt, sectie E nummers 1181, 1182, 1153, 686 en gedeeltelijk 1172.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maakt bekend dat zij op 7 februari 2012 hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder heeft vastgesteld voor het bestemmingsplan ‘Helvoirtsestraat 1 te Helvoirt’.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het splitsen van de aanwezige langgevelboerderij in twee afzonderlijke woongedeelten. Daarnaast wordt de op de gronden aanwezige bedrijfsbebouwing gesloopt, er wordt een bedrijfswoning gebouwd en de bedrijfsbestemming wordt ingekrompen.

Dit laatste is de aanleiding tot het opstellen van het bestemmingsplan ‘Helvoirtsestraat 1 te Helvoirt’. Zowel de bouw van de bedrijfswoning als de splitsing van de langgevelboerderij waren op basis van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ toegestaan.

Kwaliteitsverbetering van het buitengebied wordt bereikt door de sloop van de aanwezige bedrijfsbebouwing en het inkrimpen van bedrijfsbestemming.

De hogere grenswaarde verkeerslawaai is noodzakelijk voor de ontwikkeling van de woning als gevolg van de boerderijsplitsing.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden heeft van donderdag 22 december 2011 tot en met woensdag 1 februari 2012 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

Het besluit, de bijbehorende stukken en het op 16 februari 2012 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 8 maart 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 18 april 2012) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de gemeentewinkel. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl/woningbouw. Hier klikt u op ‘Kleine projecten’ en zo komt u bij ‘Helvoirtsestraat 1, Helvoirt’.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen de ontwerpbeschikking kenbaar hebben gemaakt.

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van het bestemmingsplan.

Haaren, 29 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven