Ontwerpbestemmingsplan Centrumplan Eelde en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Centrumplan Eelde

Voor de geplande herontwikkeling van het centrumgebied van Eelde is een ontwerpbeeldkwaliteitsplan opgesteld. Hierin zijn de stedenbouwkundige uitgangspunten en het ontwerp van de openbare ruimte beschreven. Tevens zijn deze uitgangspunten juridisch doorvertaald naar een ontwerpbestemmingsplan voor het centrumgebied van Eelde. Overigens komt het ontwerpbestemmingsplan in hoofdlijnen overeen met hetgeen reeds eerder in het voorontwerpbestemmingsplan was bepaald. Vanaf vrijdag 9 maart aanstaande kunt u zowel het bestemmingsplan, als het beeldkwaliteitsplan inzien op het gemeentehuis van Tynaarlo en kunt u hierop reageren.

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan Centrumplan Eelde

De plannen voor Eelde voorzien in een grote verandering van het centrumgebied. Op een paar karakteristieke gebouwen na - zoals het pand van café Boelens - maken de bestaande winkels plaats voor een geheel nieuw winkelcentrum. Het nieuwe centrum zal bestaan uit drie grote bouwblokken, met winkels, kleinschalige horeca en voorzieningen op de begane grond en appartementen op de bovenliggende verdiepingen. Tussen de bouwblokken komen pleinen met groenvoorzieningen. Het parkeren voor het winkelende publiek zal met name aan de zijde van de Kerkhoflaan gaan plaatsvinden. Voor toekomstige bewoners zal er een ondergrondse parkeergarage worden gerealiseerd.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumplan Eelde’

In bestemmingsplannen wordt ondermeer geregeld waar bepaalde gebruiksfuncties zijn toegestaan en onder welke voorwaarden. Ook wordt hierin bepaald welke bouwwerken er voor deze functies mogen worden opgericht. Het bestemmingsplan is daarmee toetsingskader voor de beoordeling van bouwvergunningen en andere ruimtelijke plannen en verzoeken. Omdat de gewenste herontwikkeling van het centrum van Eelde niet past in het geldende bestemmingsplan, is hiervoor een nieuw bestemmingsplan nodig.

Kom de ontwerpplannen even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumplan Eelde’ ligt, evenals het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Centrumplan Eelde, met ingang van vrijdag 9 maart 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 uur tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het plan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klikt u vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Ook kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de ter inzage legging zal een inloopbijeenkomst voor alle betrokkenen en belangstellenden worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u binnenlopen en kunt u zich laten informeren over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. De datum en locatie worden binnenkort gepubliceerd. U bent hiervoor alvast van harte uitgenodigd.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumplan Eelde’ en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Centrumplan Eelde, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid en Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven