Vastgesteld bestemmingsplan EVZ Vossenbergsevaart

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 februari 2012 het bestemmingsplan ‘EVZ Vossenbergsevaart’ (NL.IMRO.0777.0049EVZVOSSENBVRT-3001) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen zijn verwoord in paragraaf 7.2.4 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de realisering van een ecologische verbindingszone ten zuiden van de Vossenbergsevaart, tussen de Rijsbergseweg en de Zundertseweg. Het plangebied is ca. 8 ha groot. Naast een ecologische functie geldt voor het plangebied ook een waterbergingsopgave.

Het besluit tot vaststelling met de daarbij behorende stukken waaronder het raadsvoorstel en het bestemmingsplan ‘EVZ Vossenbergsevaart’ liggen gedurende de periode 8 maart 2012 tot en met 19 april 2012 voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. De desbetreffende stukken zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven → Ruimtelijke plannen → Bestemmingsplan EVZ Vossenbergsevaart. Daarnaast zijn het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 6 februari 2012 raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode 9 maart 2012 tot en met 19 april 2012 kan tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘EVZ Vossenbergsevaart’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019 te 2500 EA ’s Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend alsmede die belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Etten-Leur, 7 maart 2012

Naar boven