Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan ‘Kijkuit’

Om de voorbereidingsbescherming voor het recreatiepark ‘Buitenplaats Yerseke’ voort te zetten is het noodzakelijk gebleken dat voor de periode totdat het bestemmingsplan ‘Kijkuit’ wordt vastgesteld opnieuw een voorbereidingsbesluit wordt genomen.

De gemeenteraad van Reimerswaal heeft derhalve in zijn vergadering van 28 februari 2012 besloten opnieuw te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan ‘Yerseke Kijkuit’ wordt voorbereid voor het bungalowpark ‘Buitenplaats Yerseke’, gelegen aan de Kijkuit in Yerseke, waar 50 recreatiewoningen aanwezig zijn. Om te voorkomen dat het aangewezen gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van een daaraan bij plan te geven bestemming, is tevens bepaald dat het verboden is om binnen het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit genomen is, het gebruik van gronden of bouwwerken te wijzigen.

Dit besluit treedt in werking met ingang van 14 maart 2012. Vanaf die dag ligt het besluit met bijbehorende tekening voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0113-395 000. U kunt het voorbereidingsbesluit ook via internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens kies u aan de rechterzijde onder ‘snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken.

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Driesprong of mevrouw A. van Rooijen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0113-395 000.

Kruiningen, 7 maart 2012

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal, J. Gideonse, hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven