Ontwerpbestemmingsplan ‘Utrechtseweg 371/375 en 302’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 8 maart tot en met 18 april 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Utrechtseweg 371/375 en 302’ voor eenieder ter inzage ligt. Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen moet vanwege verkeerslawaai een zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. In verband hiermee ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ook ter inzage het ontwerpbesluit ‘Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder’, overeenkomstig artikel 110a Wgh. Daarnaast is voor de Utrechtseweg 371/375 ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld dat uiteindelijk samen met het bestemmingsplan door de gemeenteraad zal worden vastgesteld. Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Utrechtseweg 371/375 en 302’ maakt de nieuwbouw van 17 geschakelde gezinswoningen, 6 gestapelde woningen (op de locatie van het bestaande kantoorgebouw) in de vorm van appartementen en 1 vrijstaande villa mogelijk op het adres Utrechtseweg 371/375. De genoemde herontwikkeling omvat de sloop van het kantoor en de daarachter gelegen boswachterswoning (inclusief het saneren van parkeergelegenheid en een belangrijk deel van de overige verharding op het terrein). De herontwikkeling gaat vergezeld van natuurontwikkeling in het gebied. De hogere waarden worden verleend voor een aantal woningen op het perceel Utrechtseweg 371 en het perceel achter het perceel Utrechtseweg 375 vanwege het verkeerslawaai van de Utrechtseweg.

Dit bestemmingsplan omvat daarnaast het perceel Utrechtseweg 302. Hier was een pluimveebedrijf gevestigd. De bestaande schuren op het perceel worden gesloopt en vervangen door een woning met bijgebouwen. De schuren met de omliggende gronden zijn op dit moment nog in gebruik als stallingsplaats voor caravans. Ook in dit geval gaat de herontwikkeling van het perceel gepaard met een landschappelijke opwaardering van het gebied.

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van 8 maart tot en met 18 april 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Utrechtseweg 371/375 en 302’ met bijbehorende stukken ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30–17.00 uur). Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag telefonisch contact opnemen met de heer S. de Graaff via telefoonnummer 033-469 5177.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is een link opgenomen naar de documenten van het ontwerpbestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’.

Procedure ontwerpbesluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder

Van 8 maart tot en met 18 april 2012 ligt het ontwerpbesluit ‘Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder’ ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30–17.00 uur). Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden (Wgh) aan burgemeester en wethouderskenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. S. de Graaff telefoonnummer: 033-469 5177. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Naar boven