Ontwerpbestemmingsplan ‘Dalem’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 7 maart t/m dinsdag 17 april 2012 voor eenieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan ’Dalem’ evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied (4213) van dit bestemmingsplan ligt ten oosten van de kern van Gorinchem en betreft het oude dorp Dalem.

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Graaf Reinaldweg;

  • ten oosten: de achterzijde van de percelen aan de Bongerd, Het Wiel en de Wetering (grens buitengebied);

  • ten zuiden: de Merwededijk en Waaldijk;

  • ten westen: de achterzijde van de percelen aan de Willem Alexanderlaan, Irenelaan en Beatrixlaan (grens sportvelden).

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen en voorziet hoofdzakelijk in de vastlegging van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp → Ontwerpbestemmingsplan ‘Dalem’ staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Zienswijzen

Vanaf woensdag 7 maart t/m dinsdag 17 april 2012 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of informatie over het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Zanten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-659 307. E-mailen kan naar M.v.Zanten@gorinchem.nl.

Gorinchem, 6 maart 2012

Naar boven