Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Het Brunink 2011’

In zijn vergadering van 13 februari 2012 heeft de gemeenteraad -met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan ‘Het Brunink 2011’ gewijzigd vastgesteld.

Dit plan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Groot Bruninkstraat, de Usseler Markeweg, de Geessinkbraakweg en bestaande bebouwing in de wijk Wesselerbrink.

Middels dit bestemmingsplan wordt beoogd het plangebied van een actuele juridisch-planologische regeling te voorzien. De bestaande situatie in het gebied wordt vastgelegd en waar mogelijk worden nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Het betreft hier het realiseren van nieuwe woningen met bijbehorende voorzieningen als wegen en groen op gronden gelegen ten noorden van de Groot Bruninkstraat aan weerszijden van de Bruninklaan en het realiseren van woningbouw op nog uit te geven kavels in het plangebied.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen verbeelding:

  • De maatvoering ‘maximale bouwhoogte’ is verwijderd van de verbeelding voor gronden gelegen aan weerszijden van de Bruninklaan;

  • De maatvoering ‘maximale bouwhoogte’ is opgenomen voor een perceel gelegen tussen de Houwbeekweg en Houwbeekhof en een perceel gelegen ten zuidoosten van de Bekkershof.

Wijzigingen toelichting:

  • Tekstueel zijn aangepast de in de toelichting opgenomen paragrafen 1.6., 2.2, 5.1.2, 5.1.3 en 9.3. alsmede hoofdstuk 8;

  • Als bijlagen bij de toelichting zijn opgenomen het ‘Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Het Brunink 2011’ en ‘Quickscan Flora- en faunawet Het Brunink woonvelden 3, 4 & 7’.

Wijzigingen regels:

  • Aanpassing definitie 1.43 ‘maatschappelijke voorzieningen’;

  • Aanpassing artikel 8 ‘Wonen’.

Voor een uitvoerige beschrijving van de aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het overzicht van de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, dat samen met het vaststellingsbesluit ter inzage ligt.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 8 maart 2012 tot en met 18 april 2012 voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11.00–16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.20110955-0003,

dan wel worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl (zoeken op plannaam).

Van 9 maart 2012 tot en met 19 april 2012 kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en Herstelwet van toepassing

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Het Brunink 2011’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen niet meer worden aangevuld.

Naar boven