Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein De Eekte-Hazewinkel

Op 5 maart 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Bedrijventerrein De Eekte-Hazewinkel gewijzigd vastgesteld. Vanaf 7 maart 2012 ligt het bestemmingsplan zes weken lang ter inzage.

Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bestaande Bedrijventerrein De Eekte-Hazewinkel. Het wordt aan de noordzijde begrensd door de spoorlijn, aan de oostzijde door de Burgemeester Wallerstraat en de Enschedesestraat, aan de zuidzijde door de klootschietbaan en aan de westzijde door het bedrijventerrein Uitbreiding het Hazewinkel en de nieuwe bedrijventerreinen Hazewinkel Zuid-West en Hazewinkel Noord-West. Het plan voorziet enerzijds in een eenduidige en actuele bestemmingsregeling voor het bedrijventerrein Eekte-Hazewinkel. Anderzijds voorziet het plan in een aantal nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, zoals de rijbaanverdubbeling van de Eektestraat, de wegaanpassing van het kruisingsvlak Enschede sestraat-Eektestraat en de Lossersestraat en de realisatie van een recreatieve fiets- en wandelroute langs de Stakenbeek. De door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op ondergeschikte aanpassingen van verbeelding en planregels ter vergroting van de praktische bruikbaarheid.

Inzagetermijn

Vanaf 7 maart 2012 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen. Beroep instellen kan tot en met 17 april 2012 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP11011-va01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP11011-va01 .

Oldenzaal, 6 maart 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal.

Naar boven