Vrijstelling artikel 19.1 WRO en bouwvergunning verleend voor het plan ‘De Ruijt II’

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voor het plan ‘De Ruijt II’ op 21 februari 2012 vrijstelling hebben verleend zoals bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en een bouwvergunning zoals bedoeld in de Woningwet.

Door Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V. is een plan ontwikkeld voor de bouw van 16 grondgebonden woningen. Het plan is strijdig met het geldende bestemmingsplan ‘Delftkwartier’, waardoor een vrijstelling nodig was. De vrijstelling en de bouwvergunning zijn gelijktijdig voorbereid volgens afdeling 3.4 conform de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat het vrijstellingsverzoek, het ontwerpbesluit en alle bijbehorende relevante stukken vanaf 25 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage hebben gelegen. Tijdens deze periode zijn vijf zienswijzen ingediend. Ook lag die periode de ontwerpbeschikking Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai ter inzage. Hiertegen is één zienswijze ingediend.

De zienswijzen zijn door ons college beantwoord en twee onderdelen zijn gegrond verklaard. Er moesten nieuwe akoestische berekeningen worden uitgevoerd, waaruit bleek dat het niet meer nodig was een geluidsscherm op te richten. Alle stukken zijn hierop aangepast. De beschikking Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai bleef ongewijzigd en deze is al eerder definitief vastgesteld door ons college.

Nadat Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland op 20 december 2011 de benodigde Verklaring Van Geen Bezwaar hebben afgegeven, heeft ons college de vrijstelling en de bouwvergunning definitief verleend.

Het vrijstellingsbesluit, de bouwvergunning en alle bijbehorende relevante stukken liggen vanaf 22 februari tot en met 3 april 2012 ter inzage. U vindt de digitale stukken op www.rijswijk.nl (zoeken op ‘De Ruijt II’) en in papieren vorm bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 tot 19.00 uur.

Een indiener van een zienswijze die is aan te merken als belanghebbende, en tevens een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om gedurende de terinzagelegging van de ontwerpstukken een zienswijze in te dienen, kunnen binnen de bovengenoemde termijn een beroepschrift indienen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt te bevatten. Verder dient het beroepschrift te worden gedateerd en te worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de verleende vrijstelling/bouwvergunning. Als u dit wilt voorkomen, dan moet u – naast een beroepschrift – ook een gemotiveerd verzoek sturen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank.

Rijswijk, 8 maart 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, G.W. van der Wel-Markerink, burgemeester.

A. de Baat, secretaris.

Naar boven