Ontwerpbestemmingsplan Rotonde Meerweg Paterswolde – Haren

De kruising van de Hoofdweg/Groningerweg/Meerweg in Paterswolde en Haren is onoverzichtelijk, voldoet niet aan de huidige eisen en inrichtingscriteria conform Duurzaam Veilig en kan het verkeersaanbod niet meer aan.

Om de weggebruikers een verkeersveilige situatie te bieden en de doorstroming van het verkeer te bevorderen wordt de kruising na de zomervakantie van 2012 heringericht tot rotonde. De rotonde komt deels op het grondgebied van de gemeente Tynaarlo en deels op het grondgebied van de gemeente Haren te liggen. Om deze te kunnen aanleggen moet een aantal bestemmingsplannen worden herzien.

De gemeenten Haren en Tynaarlo brengen ieder voor hun deel van het plangebied een bestemmingsplan in procedure.

Kom ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van vrijdag 9 maart 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries.

Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak.

Het ontwerp is daarnaast digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.tynaarlo.nl in de rubriek ‘Bouwen en Wonen/ Bestemmingsplannen in procedure’.

Mogelijkheid van het indienen van zienswijzen

Vanaf 9 maart 2012 gedurende zes weken kan eenieder zijn zienswijze over het bestemmingsplan schriftelijk indienen bij de gemeenteraad, postbus 5, 9480 AA Vries.

Tevens bestaat de mogelijkheid om vanaf 9 maart 2012 gedurende zes weken mondeling een zienswijze in te dienen. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt met het team Fysiek Beleid van de afdeling Beleid & Regie (telefoonnummer 0592-266 662).

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan wordt te zijner tijd vastgesteld ten behoeve van de aanleg of wijziging van wegen als bedoeld in bijlage 1 onder punt 3.4 van de Crisis- en herstelwet.

Vries, 7 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo.

Naar boven