Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ heeft als doel om de realisering van drie appartementengebouwen aan de Dokter de Voslaan/Noorderweg mogelijk te maken.

Tevens ligt, ter voldoening aan artikel 110c van de Wet geluidhinder, eveneens de definitieve beschikking hogere grenswaarden ter inzage. De definitieve beschikking is gelijk aan het ontwerp.

Burgemeester en wethouders hebben op 24 januari 2012 het besluit genomen omtrent de beschikking hogere geluidswaarden.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ en de daarbij behorende stukken en het besluit ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen vanaf donderdag 23 februari 2012 tot en met woensdag 4 april 2012 ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis en bij Idea (Willaertsstraat 49).

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl

Digitaal raadplegen

  • U kunt de stukken digitaal raadplegen op de gemeentelijke website: www.soest.nl/bestemmingsplannen

Indienen beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en/of besluit ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder kan gedurende de inzage termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht bij de gemeenteraad van de gemeente Soest.

Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tevens kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift aangegeven moet worden welke beroepsgronden aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven