Ontwerpbestemmingsplan ‘Biowarmtecentrale Contact 2012’

Stadsverwarming Purmerend B.V. (SVP) heeft plannen de warmtelevering vanaf 2014 plaats te laten vinden met een biowarmtecentrale op een perceel aan de Contact 1a.

De te realiseren biowarmtecentrale past niet binnen de normen van het geldende bestemmingsplan, zodat de benodigde omgevingsvergunning slechts kan worden verleend indien hiervoor een planologische maatregel wordt getroffen. In dit kader is het ontwerpbestemmingsplan ‘Biowarmtecentrale Contact 2012’ voorbereid.

Op 22 december 2011 heeft SVP de aanvraag omgevingsvergunning voor oprichting en in gebruik hebben van een biowarmtecentrale ingediend. Burgemeester en wethouders hebben op basis van de ‘Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011’ besloten de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning te coördineren. Dit betekent dat voor beide ontwerpbesluiten de procedure ingevolge afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht wordt gevolgd.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken ingevolge artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening, artikel 2.1, 2.2 en 2.10 Wabo en artikel 3:11 Awb bekend dat de besluiten omtrent het ontwerpbestemmingsplan ‘Biowarmtecentrale Contact 2012’ en de ontwerp-omgevingsvergunning vanaf dinsdag 6 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage liggen in de centrale hal van het stadhuis (Purmersteenweg 42) en op www.purmerend.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder is gedurende de periode van ter inzage ligging in de gelegenheid schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent de ontwerpen van de besluiten naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan de Gemeenteraad, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk op afspraak. Neem daarvoor contact op met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team beleid, dhr. M. Aaij, telefoonnummer 0299-452452.

Naar boven