Terinzagelegging ontwerpstructuurvisie ‘Maastricht 2030 – Ruimte voor ontmoeting’

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening, dat de ontwerpstructuurvisie ‘Maastricht 2030 – Ruimte voor ontmoeting’met ingang van 3 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt.

De ontwerpstructuurvisie in een notendop

Een structuurvisie schetst de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van een stad en heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente. Het is wettelijk verplicht voor elke gemeente om een structuurvisie te hebben. De ontwerpstructuurvisie ‘Maastricht 2030’ is een kaart voor de toekomstige inrichting van Maastricht die antwoord geeft op de ontwikkelingen die de komende jaren op de stad afkomen. Denk aan de groei van het aantal ouderen en studenten, maar ook aan de gevolgen van klimaatverandering. De structuurvisie geeft onder andere aan waar de openbare ruimte versterkt wordt, waar de natuur verder ontwikkeld wordt en hoe de infrastructuur verbeterd wordt.

Bij de totstandkoming van de ontwerpstructuurvisie konden burgers, bedrijven en partnerorganisaties ieder op hun eigen manier meedenken over de toekomstige inrichting van Maastricht. In het voorjaar van 2011 zijn verschillende workshops, debatavonden en informatieavonden georganiseerd. Maar ook via internet waren er diverse mogelijkheden om mee te denken. De ideeën en opmerkingen heeft de gemeente meegenomen bij het opstellen van de structuurvisie.

Terinzagelegging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van 3 maart 2012 ligt de ontwerpstructuurvisie voor de duur van zes weken ter inzage.

Dit betekent dat:

Zienswijzen / inloopavond

Binnen de gestelde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren. Schriftelijke zienswijzen kunt u onder vermelding van ‘ontwerpstructuurvisie’ richten aan: de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per e-mail: adres post@maastricht.nl.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en voor meer informatie over de ontwerpstructuurvisie kunt u terecht tijdens de inloopdagen op 21 en 22 maart van 15:00 u–20:00 u in het infocentrum Belvédère, Boschstraat 24 te Maastricht.

Maastricht, 2 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de secretaris, P.J. Buijtels.

De burgemeester, O. Hoes.

Naar boven