Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Wildemaet van de gemeente Elburg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de raad van de gemeente Elburg op 30 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Wildemaet van de gemeente Elburg’ op grond van artikel 3.8. lid 1.e. van de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 5 woningen met de daarbij behorende infrastructuur e.d. aan de Wildemaetstraat te Elburg (ter hoogte van de kruising met de Feithstraat). Het betreft de invulling van een vrijgekomen schoollocatie. De wijziging die door de raad in het bestemmingsplan is opgenomen ten opzichte van het ontwerpplan, heeft betrekking op de verbeelding, waarbij het verloop van de ontsluiting van de woningen op Wildemaetstraat is aangepast. Tevens is de bijlage van het plan, betreffende het beeldkwaliteitplan, daarop aangepast.

Met ingang van woensdag 7 maart 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen en het raadsbesluit c.a. gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentekantoor (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website, www.elburg.nl onder bekendmakingen; bestemmingsplannen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan in elektronische vorm ook raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.bp0027-VST1

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden die reeds een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht, met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan c.a. ter inzage is gelegd gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Tevens kan in die periode beroep worden ingesteld door belanghebbenden, tegen de wijziging die de raad in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 6 maart 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven