Ontwerpbestemmingsplan Buitendijk 2–6 Nieuwendijk

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 2 maart a.s. ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan Buitendijk 2–6 te Nieuwendijk

Het plan heeft betrekking op de sanering van een bedrijf op het perceel Buitendijk 6 en het realiseren van drie woningen tussen Buitendijk 2 en 6 alsmede het toevoegen van natuur- en landschapskwaliteit aan de noordwestzijde van het plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 2 maart tot en met 12 april 2012 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum op het gemeentehuis van Werkendam. De stukken zijn ook in te zien via www.werkendam.nl

Dit ontwerpbestemmingsplan houdt tevens een verzoek in aan gedeputeerde staten om een grenscorrectie van de Verordening Ruimte door te voeren. Op de verbeelding van het plan is het betreffende gebied waarop de grenscorrectie betrekking heeft, aangeduid.

Ontwerpbesluit ontheffing hogere geluidwaarde woningen Buitendijk tussen 2 en 6

In het kader van het voornoemde bestemmingsplan dient tevens ontheffing verleend te worden voor een hogere geluidwaarde op grond van artikel 83 en 110a Wet Geluidhinder.

Voor de drie woningen binnen het plangebied van dit ontwerpbestemmingsplan bedraagt de geluidbelasting maximaal 49 dB tengevolge van het wegverkeer op de Rijksweg A-27.

Het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen om ontheffingen te verlenen voor de hogere geluidwaarde liggen vanaf vrijdag 2 maart gedurende 6 weken tot en met 12 april 2012 voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum op het gemeentehuis van Werkendam. De stukken zijn ook in te zien via www.werkendam.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffingen te verlenen voor de hogere geluidwaarde bij het college van B&W, postbus 16, 4250 DA Werkendam.

Wanneer u gebruik wilt maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken kunt u contact opnemen met Anja Boterblom via de mail anja.boterblom@werkendam.nl of telefonisch op 0183-507 345.

Anterieure overeenkomst in het kader van het bestemmingsplan Buitendijk 2–6 Nieuwendijk

Burgemeester en wethouders geven op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening kennis dat de gemeente Werkendam met de initiatiefnemer van het plan voor het saneren van het bedrijf Buitendijk 6 en het realiseren van 3 nieuwe woningen en het toevoegen van natuur/landschapskwaliteit aan de Buitendijk 2–6 te Nieuwendijk een anterieure overeenkomst heeft gesloten.

Werkendam, 1 maart 2012

Naar boven