Bestemmingsplan vastgesteld Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Ruitenbeekweg 7 en 87 te Lunteren’

Op 9 februari 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied omgeving Ruitenbeekweg 7 en 87’ in Lunteren vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 1 maart tot en met woensdag 11 april 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug, en een directe link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Op het perceel Ruitenbeekweg 7 in Lunteren is de Permar gevestigd. Het plan bestaat om het kassencomplex, in totaal groot 12.000 m2 te saneren. Conform de regionale functiewisselingsregeling kunnen voor het saneren van voormalige agrarische bedrijfsbebouwing maximaal twee woningen teruggebouwd worden. Daarvoor zal 8000 m2 aan voormalige kassen ingezet worden. In dit bestemmingsplan wordt voorzien in de sanering van het kassencomplex en daarvoor in de plaats zullen twee woningen gebouwd worden.

Op het perceel Ruitenbeekweg 87 in Lunteren is kuikenbroederij Lagerwey gevestigd. In de huidige situatie is het bedrijf 8500 m2 groot. Dit bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de kuikenbroederij met circa 4000 m2, gekoppeld aan de sloop van het kassencomplex van de Permar. Voor de beoogde uitbreiding zal 4000 m2 voormalige kassen ingezet worden. Zo wordt het te saneren kassencomplex van 12.000 m2 enerzijds ingezet voor de bouw van twee woningen (8000 m2) en anderzijds voor de uitbreiding van broederij Lagerwey.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven