Ontwerpbestemmingsplan Beukenlaan 6a, ontwerpbesluit Hogere Waarden

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 1 maart tot en met 11 april 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Beukenlaan 6a’ voor eenieder ter inzage ligt. Tevens ligt overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder het bijbehorende ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied betreft een agrarisch perceel, globaal gelegen tussen de Beukenlaan 6 en 8 te Heerhugowaard. De gemeente Heerhugowaard heeft het perceel gekocht ten behoeve van natuurcompensatie als gevolg van het doortrekken van de Oosttangent. Het perceel zal worden ingericht als bos en krijgt een overeenkomstige bestemming. Als compensatie voor de gemiste inkomsten uit de agrarische activiteiten mag de eigenaar tevens een (burger)woning op een deel van het voormalige agrarische perceel inrichten. De overige bij de woning behorende gronden krijgen een bestemming Tuin en Tuin –2. Ten behoeve van de bouw van de woning wordt een hogere waarde verleend vanwege het verkeerslawaai van de Beukenlaan.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 maart 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam ‘Beukenlaan 6a’ invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met dhr. R. Frusch, telefoonnummer 14072, e-mail r.frusch@heerhugowaard.nl . U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijzen indien over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk en/of mondeling een zienswijze maken over het besluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met dhr. R. Frusch, telefoonnummer 14072, e-mail r.frusch@heerhugowaard.nl . U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven