Ontwerpbestemmingsplan Colmschate e.o.

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 1 maart tot en met 11 april 2012 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Colmschate e.o.

Ligging

Het plangebied ‘Colmschate e.o.’ wordt globaal begrensd door: de spoorlijn Deventer–Almelo, Oostriklaan, Leonard Springerlaan, David Wijnveldtweg, Wiebengapad, Gooikersdijk, Nieuwedijk, Holterweg, De Knoop, Storminksteeg, Kanaaldijk-Oost en de N348.

Aanleiding

Voor het gebied ‘Colmschate e.o.’ gelden nu nog twaalf bestemmingsplannen. Een aantal van deze bestemmingsplannen zijn zeer verouderd. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’ worden de huidige bestemmingsplannen geactualiseerd. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld voor de meeste woningen een verruiming van de bouwmogelijkheden.

In het gebied spelen diverse ruimtelijke ontwikkelingen (zoals de vernieuwing winkelcentrum Colmschate, uitbreiding De scheg, woningbouw Cellariusterrein, etc.). Deze ontwikkelingen worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen, omdat er nog onvoldoende duidelijkheid over is.

In het voorontwerp bestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’ wordt daarom alleen de huidige situatie vastgelegd.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D117-OW01en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D117-/NL.IMRO.0150.D117-OW01/

Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in de Wijkbibliotheek, Flora 259 te Colmschate.

Reacties

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’ kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. “zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’”. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via http://www.deventer.nl/bezwaar. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’ kenbaar te maken bij Suzanne Klaver van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven