Ontwerpbestemmingsplan Oosterenk - Watersteeg, 2e partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Oosterenk - Watersteeg, 2e partiële herziening met ingang van donderdag 1 maart 2012 gedurende zes weken tot en met woensdag 11 april 2012 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor eenieder ter inzage ligt. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het Informatiecentrum in het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het plangebied is gelegen aan de oostflank van Zwolle en sluit in het noorden aan op het al bestaande kantorengebied Oosterenk.

In concreto wordt de grens van het plangebied gevormd:

  • aan de westzijde door de Ceintuurbaan;

  • aan de noordzijde door de bebouwing aan de Dokter Klinkertweg;

  • aan de oostzijde door de Westerveldse Aa;

  • aan de zuidzijde door de Kuyerhuislaan (voorheen Watersteeg).

De 2e partiële herziening van het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosterenk - Watersteeg’ betreft een herziening van de volgende punten:

  • Aanpassing van de parkeernorm voor de kantoorbestemming van maximaal 1:62,5. naar minimaal een parkeerplaats per 62,5 m2 b.v.o en maximaal één parkeerplaats per 50 m2 b.v.o.

  • Een vermindering van de onderlinge afstand van de kantorengebouwen op een aantal kavels.

  • De mogelijkheid van maximaal 1000 m2 b.v.o voor ondergeschikte functies, zoals horeca en detailhandel, binnen de kantoorbestemming en per zelfstandige vestiging maximaal 200 m2 b.v.o.

Gedurende genoemde termijn kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Stad en Landschap, t.a.v. mevrouw J. van den Berg, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor eenieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 6 april 2012 een afspraak te maken met mevrouw J. van den Berg (tel. 038-4982396).

Zwolle, 29 februari 2012

Naar boven