Ontwerpbestemmingsplan De Punt / ontwerpbesluit hogere waarden

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, hoofdstuk VIIIa van de Wet Geluidhinder alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Punt met bijbehorende stukken alsmede het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken ter inzage liggen voor zienswijzen.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft deels een conserverend plan (met name bestaande woonfuncties) en deels een ontwikkelingsplan. De ontwikkelingen zijn divers van aard en omvatten woningen, maatschappelijke functies alsmede gemengde functies (onder andere detailhandel, horeca en dienstverlening). Voor een deel van deze ontwikkelingen dienen hogere waarden conform de Wet Geluidhinder vastgesteld te worden.

Het plangebied De Punt wordt begrensd door

  • aan de noordzijde: het hart van de watergang tussen de Osdorper Ban en Bedrijvencentrum Osdorp;

  • aan de oostzijde: het hart van de Baden Powellweg, aansluitend op de bestemmingsplannen ‘Osdorp Midden Noord’ en ‘Zuidwest Kwadrant’;

  • aan de zuid/zuidwestzijde: ‘het hart van de Hogenboomssloot, aansluitend op de bestemmingsplannen ‘De Aker I’ en ‘De Aker III’;

  • aan de westzijde: het hart van de Ookmeerweg, aansluitend op bestemmingsplan ‘Lutkemeerpolder’.

Het ontwerpbestemmingsplan De Punt met bijbehorende stukken alsmede het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken, van donderdag 1 maart 2012 tot en met woensdag 11 april 2012, ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, aan Plein ’40–’45 nr. 1 alsmede aan de Pieter Calandlaan 1, van 09.00 tot 16:00 uur. Voor vragen over het plan of de procedure kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar (F. van Beek).

Het ontwerpbestemmingsplan De Punt plan wordt tevens beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij de het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam (t.a.v. behandelend ambtenaar F. van Beek, onder vermelding van registratienummer: 2012/int/113, alsmede onder vermelding van het volgende onderwerp in de zienswijze: ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden bestemmingsplan De Punt’). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Nieuw-West, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam (t.a.v. behandelend ambtenaar F. van Beek, onder vermelding van registratienummer: 2012/int/114 alsmede onder vermelding van het volgende onderwerp in de zienswijze: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Punt’).

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 28 februari 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven