Ontwerpbestemmingsplan Parklaan in Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Parklaan’ in Ede en de daarbij behorende stukken van donderdag 1 maart 2012 tot en met woensdag 11 april 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug, en een directe link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008 .

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Gebied en gevolg

Het Functioneel Ontwerp Parklaan is op 30 juni 2011 door de gemeenteraad vastgesteld. In het Functioneel Ontwerp is vastgelegd waar de Parklaan komt te liggen, hoe de weg wordt vormgegeven (wegvakken, kruispunten, fiets- en voetgangersvoorzieningen) en hoe de weg landschappelijk en stedenbouwkundig wordt ingepast. Het ontwerp bestemmingsplan Parklaan is de juridisch planologische vertaling van het Functioneel Ontwerp Parklaan.

Het plangebied van de Parklaan is een langgerekt gebied dat strekt van de afrit Ede Wageningen van de A12 bij de Poortwachter in het zuidwesten tot de aansluiting met de N224 in de noordoosthoek.

De Parklaan betreft een tracé van circa 5,5 kilometer. In het Functioneel Ontwerp is de Parklaan opgeknipt in zeven wegvakken. Deze wegvakken zijn ook terug te vinden in het ontwerp bestemmingsplan.

Met de realisatie van de Parklaan wordt het huidige hoofdwegennet (Dreeslaan, Klinkenbergerweg, Emmalaan/Tooroplaan en Zandlaan/Frans Halslaan) ontlast. Ook wordt gezorgd voor een goede bereikbaarheid en ontsluiting van de bestaande voorzieningen en toekomstige ontwikkelingen in Ede-Oost (Veluwse Poort). De Parklaan wordt daarmee een belangrijk onderdeel van de hoofdwegenstructuur van Ede.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk.

Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Monique Wulfers, assistent projectleider Parklaan op telefoonnummer (0318) 68 06 06.

Naar boven