Vaststelling van het Provinciaal Milieuplan 2012–2015 van de provincie Noord-Brabant

Op 20 januari 2012 hebben Provinciale Staten van Noord-Brabant het Provinciaal Milieuplan 2012–2015 vastgesteld.

Het Provinciaal Milieuplan (PMP) biedt een samenhangend overzicht van de milieuthema’s externe veiligheid, lucht, geur, geluid en trillingen, licht, bodem, afval en stortplaatsen. Bovendien geeft het plan de relatie aan van alle milieuthema's met andere provinciale plannen zoals op het gebied van water en natuur.

‘Gezondheid’ krijgt in het milieuplan bijzondere aandacht. Daarnaast zijn er specifieke milieuproblemen die in Noord-Brabant duidelijk hardnekkiger van aard zijn of een veel zwaarder beslag leggen op de volksgezondheid en het gebruik van water, bodem en lucht dan elders in Nederland. Daarom zetten we extra in op nog drie onderwerpen: vermindering van uitstoot van vervuilende stoffen door veehouderijen, verminderen van de vervuiling van bodem en grondwater door fosfaat, en het monitoren van het milieu.

Medio 2013 zal in een mid-term review worden geëvalueerd in hoeverre de geplande acties zijn uitgevoerd en de doelstellingen zijn bereikt. De resultaten uit de mid-term review zullen de basis vormen voor de bijsturing van het PMP in de tweede helft van de werkingstermijn.

Het PMP is te vinden op de internetpagina van de provincie Noord-Brabant (www.brabant.nl).

Naar boven