Wet ruimtelijke ordening en Besluit ruimtelijke ordening

Voorbereiding bestemmingsplan ‘Appartementen Dintelstraat’

Burgemeester en wethouders van Dongen geven overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) te kennen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een perceel aan de Dintelstraat te Dongen.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Appartementen Dintelstraat’

Vieya Wooncorporatie is voornemens op een perceel aan de Dintelstraat in Dongen een appartementengebouw met 15 woningen te realiseren.

Het plangebied is juridisch-planologisch geregeld in het bestemmingsplan ‘Zuid en West Dongen’ (2010). De beoogde ontwikkeling past niet in dit bestemmingsplan omdat het bouwvlak en de maximaal toegestane bouwhoogte worden overschreden. Ook het bijbehorende parkeerterrein past niet binnen de geldende bestemming. De gemeente Dongen wenst echter medewerking te verlenen aan dit woningbouwinitiatief.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien bij het ontwikkelen van deze locatie het kostenverhaal van de grondexploitatie op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure grondexploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Informatieavond

Op maandag 19 maart 2012 wordt een informatiebijeenkomst over dit ontwerpbestemmingsplan gehouden in de Centrale Hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen. De avond begint om 19:30 uur met een toelichting op het plan, het bestemmingsplan en de verdere procedure. Hierna is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerp wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken vanaf vrijdag 2 maart 2012 tot en met donderdag 12 april 2012 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de centrale hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen. De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

  • maandag- tot en met donderdagmiddag van 13.30–16 uur, alleen op afspraak en

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 20.00 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien via onze gemeentelijke website: www.dongen.nl / Plannen en projecten / Bestemmingsplannen / Dongen / Appartementen Dintelstraat / ontwerp en digitaal inzien via de site www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2012000013-OW01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan eenieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • schriftelijk, ter attentie van: de gemeenteraad, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

  • mondeling, na afspraak met mevrouw M.C. Gorissen van de afdeling Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: cgorissen@dongen.nl.

Vervolgprocedure

De eventuele zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. De gemeenteraad beslist naar verwachting op 28 juni 2012 over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Gorissen van de afdeling Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: cgorissen@dongen.nl.

Naar boven