Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Park Randenbroek e.o.’

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 7 februari 2012 bij besluitnr. 4015562 het bestemmingsplan ‘Park Randenbroek e.o.’gewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Park Randenbroek e.o.’ maakt de integrale herontwikkeling van het Heiligenbergerbeekdal mogelijk. Deze ontwikkeling is beschreven in de door de gemeenteraad vastgestelde Structuurvisie Park Randenbroek e.o. en het Inrichting- en beheerplan Park Randenbroek e.o.. De Structuurvisie en het Inrichting- en beheerplan hebben tot doel om het plangebied te ontwikkelen tot een beekdal waarin natuur en cultuur elkaar ontmoeten en dat functioneert als een gevarieerd recreatief groengebied voor heel Amersfoort. De verschillende onderdelen, sport, recreatie, milieu (ecologie en landschap), beheer (water en groen), wonen en verkeer zijn hierbij op elkaar afgestemd.

Het gebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door de Bisschopsweg in het noorden, de Rubensstraat, de Ringweg Dorrestein en de Dorresteinsesteeg in het westen, de A28 in het zuiden en de Heiligenbergerweg in het oosten. De Elisabethlocatie maakt geen deel uit van het bestemmingsplan.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, zowel naar aanleiding van zienswijzen als ambtshalve, wijzigingen aangebracht aan de toelichting, regels en de verbeelding van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn opgenomen in hoofdstuk 3 van de zienswijzennota die bij het raadsbesluit over het bestemmingsplan is te vinden op de gemeentelijke website en op de landelijke voorzieningen www.ruimtelijkeplannen.nl. De exacte locatie van deze stukken staat hieronder vermeld.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 2 maart tot en met donderdag 12 april 2012 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30–17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen waar een link is opgenomen naar de documenten van het bestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Park Randenbroek.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Vaststelling hogere waarden geluidsbelasting Wet geluidhinder bestemmingsplan Park Randenbroek e.o.

Burgemeester en wethouders hebben op 4 oktober 2011 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. Dit is gedaan ten behoeve van de bouw van twee woningen aan de Heiligenbergerweg 171. Het betreft overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarden vanwege wegverkeerslawaai.

De hogere waarden zijn vastgesteld volgens onderstaand overzicht.

Adres

Aantal

Hoogte

Hogere waarde

Geluids- soort

Geluidsbron

Heiligenbergerweg 171

(vervangende nieuwbouw)

1

7,5 m

54 Db

vl

Rijksweg A28

Heiligenbergerweg 171

(vervangende nieuwbouw)

1

7,5 m

61 Db

vl

HEILIGENBERGERWEG

Heiligenbergerweg 171 (nieuwbouw)

1

7,5 m

52 Db

vl

Rijksweg A28

Heiligenbergerweg 171 (Nieuwbouw)

1

7,5 m

61 Db

vl

HEILIGENBERGERWEG

Aan het besluit is een aantal voorwaarden verbonden. Die zijn opgenomen in de van dit besluit deel uitmakende bijlagen.

Het ontwerpbesluit ten behoeve van de vaststelling van de hogere waarden met de bijbehorende bescheiden heeft gedurende een termijn van zes weken, ingaande op 2 juni 2011 ter inzage gelegen. Tijdens die periode kon degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder, bij burgemeester en wethouders schriftelijk danwel mondeling zienswijzen kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Procedure

De stukken over de vastgestelde hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting kunnen van vrijdag 2 maart tot en met donderdag 12 april 2012 worden ingezien bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur). De stukken zijn eveneens digitaal raadpleegbaar via via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen waar een link is opgenomen naar de documenten van het bestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Park Randenbroek.

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde termijn beroep instellen tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26.

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan Park Randenbroek e.o. Omdat over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geen zienswijzen kenbaar zijn gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan, die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat ze geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Naar boven