Bestemmingsplan Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek delen ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening mee dat het gemeentebestuur van plan is een bestemmingsplan voor te bereiden voor: 

Bestemmingsplan Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan

Gelijktijdig met het opstellen van dit bestemmingsplan wordt ambtelijk gewerkt aan het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’. In dat bestemmingsplan wordt o.a. een uitbreiding voor het bedrijf Lovink Industries planologisch geregeld. Het bedrijf Lovink Industries b.v. is echter een zogenaamde A-inrichting. Dit betekent dat er een geluidscontour rondom het bedrijf ligt, waarbuiten in de omgeving geen hogere geluidsbelasting mag ontstaan dan 50 dB(A). Door de uitbreiding van het bedrijventerrein moet de geluidscontour worden aangepast.

Deze geluidscontour valt niet alleen binnen het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’, maar ook binnen het bestemmingsplan ‘Kom Silvolde – Partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan’. Voor het overige zal in dit bestemmingsplan de huidige situatie overgenomen worden. Het betreft hiermee een conserverend plan, een actualisatie van het huidige bestemmingsplan.

Het plangebied bestrijkt een gedeelte van de Terborgseweg en de Berkenlaan tot aan de Munstermanlaan in Silvolde, alsmede de gronden tussen beide wegen en de Seesinkbeek in. Hiertoe behoren ook de adressen Terborgseweg 62 tot en met 78, Lovinkweg 1, Berkenlaan 1 en 11 tot en met 25 en de Munstermanstraat 1.

Procedure

Er liggen nu nog geen stukken ter inzage, er kunnen geen zienswijzen worden ingediend en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Te zijner tijd zal een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op het plan. Op de gemeentepagina en op deze website wordt aangekondigd wanneer en op welke manier u kunt reageren.

Naar boven