Ontwerpbestemmingsplan Heusden vesting

Het college van Heusden maakt bekend, dat met het ontwerpbestemmingsplan Heusden vesting (NL.IMRO.0797.BPHeusdenvesting-ON01) is ingestemd.

Het plangebied is gelegen in de bebouwde kom vanHeusden en wordt globaal begrensd door de bebouwde historische stadskern en de onbebouwde vestinggordel (vestinggracht en vestingwerken). Ten noorden wordt het plangebied begrensd door de Bergsche Maas.

Het nieuwe bestemmingsplan dient ter vervanging van 13 bestaande bestemmingsplannen (waarvan 12 partiële herzieningen) en heeft voornamelijk, op enkele zaken na, een conserverend karakter waarbij voor de bestaande situatie een actuele bestemmingsregeling wordt getroffen.

Ten opzichte van het voorontwerp zijn enkele redactionele aanpassingen doorgevoerd en is het op een aantal punten geactualiseerd. De reacties op het voorontwerpbestemmingsplan zijn samengevat en beantwoord in de commentaarnota behorende bij het plan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 maart 2012gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Oudheusden. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl onder het kopje actueel/ter inzage.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 233696 vermelden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met JohnBurgs, telefoonnummer (073) 513 17 89.

Heusden, 29 februari 2012

Naar boven