Ontwerp bestemmingsplan Kapelleweg 1 te Cothen

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kapelleweg 1’ te Wijk bij Duurstede met ingang van 23 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede.

Het bestemmingsplan betreft een wijziging van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2003, herziening 2009’. Op basis van artikel 5 lid 12 van dit bestemmingsplan heeft het college de bevoegdheid de vorm van het bestaande agrarisch bouwperceel te wijzigen zonder dat de oppervlakte toeneemt.

Aangezien dit plan een wijziging betreft van het geldende bestemmingsplan, dat niet is opgesteld conform de digitaliseringsvereisten (SVBP2008), hoeft dit wijzigingsplan eveneens niet te voldoen aan deze vereisten.

Als gevolg van de vormverandering van het agrarisch bouwperceel is het mogelijk dat het agrarisch bedrijf ter plekke nieuwe gebouwen kan realiseren. Deze nieuwe gebouwen zijn nodig in het kader van een betere agrarische bedrijfsvoering. Er zal sprake zijn van een goede landschappelijke inpassing.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder, schriftelijk of mondeling, een zienswijze naar voren brengen bij het college. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. R. Wouters van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0343-595 595. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven