Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Helmond-Noordwest

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 10 januari 2012 het bestemmingsplan Helmond-Noordwest gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan kan met ingang van 1 maart 2012 gedurende zes weken door een ieder worden ingezien. Het plan kan worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen .

Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel. Het inzien van deze stukken kan alleen op afspraak. U kunt uw afspraak telefonisch maken via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Het plangebied is gelegen ten westen van het kanaal. In grote lijnen betreft het de woonbuurten die zijn gesitueerd rondom de President Rooseveltlaan en de Aarle-Rixtelseweg, begrensd door het Kanaal, de Europaweg, de Goorloopzone met de Warande en het buitengebied richting Aarle-Rixtel.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Eenieder voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

    • Planregels: Artikel 5 Groen. Wijzigen hoogtemaat van ‘5’ in ‘6’ meter.

    • Verbeelding:

      Bachlaan-hoek Aarle-Rixtelseweg: wijzigen bestemming Wonen in de bestemming Groen; Boerhaavelaan: bestemming Wonen rondom de drie flats wijzigen in de bestemming Groen;

      Waterloop Gistel: wijzigen bestemming Groen in de bestemming Water.

      Waterloop tussen Gistel en Horst: wijzigen bestemming Wonen in de bestemming Water.

Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit van 10 januari 2012 en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

De beroepstermijn van zes weken vangt aan op 2 maart 2012, zijnde de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, en wanneer sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 29 februari 2012

Burgemeester en wethouders, A.A.M. Jacobs, burgemeester.

A.A.M. Marneffe RA, secretaris.

Naar boven