M.e.r.-beoordelingsbesluit ten behoeve van bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 22 februari 2012 een m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen in het kader van de voorbereiding op het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit houdt in dat voor de ontwikkeling van het recreatiegebied Groenzone Zuidoost geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld en daarmee geen m.e.r. procedure hoeft te worden doorlopen.

De beoogde transformatie van het buitengebied, gelegen tussen de Toldijk en de noordoostgrens van de Willemspolder, is volgens het Besluit milieueffectrapportage een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit, omdat het gaat om de inrichting van het landelijk gebied met een functiewijziging in natuur, recreatie of landbouw met een oppervlakte van 125 ha of meer. In verband hiermee heeft de initiatiefnemer, burgemeester en wethouders van Spijkenisse, een aanmeldingsnotitie opgesteld, waarin de milieueffecten uiteen zijn gezet. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie heeft de gemeenteraad besloten dat de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen zal hebben voor het milieu. Het opstellen van een milieueffectrapportage is daarom niet noodzakelijk.

De aanmeldingsnotitie zal deel uitmaken van het bestemmingsplan. In het kader van de wettelijke bestemmingsplanprocedure kan door middel van het indienen van een zienswijze gereageerd worden op de aanmeldingsnotitie en het m.e.r.beoordelingsbesluit.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt met de daarbij behorende stukken, waaronder de aanmeldingsnotitie, met ingang van 29 februari 2012 gedurende 6 weken ter inzage in het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse.

Voor vragen over het m.e.r. beoordelingsbesluit kunnen de volgende nummers worden gebeld: 0181-696405 of 0181-696559.

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een zogenaamd voorbereidingsbesluit. Dit betekent dat op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden, die door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks (dus los van het voor te bereiden besluit, in dit geval het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’) in hun belang worden getroffen, bezwaar kunnen maken. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van publicatie hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Spijkenisse, Postbus 25, 3200 AA te Spijkenisse.

Spijkenisse, 28 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse.

Naar boven