Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bocholtsestraat 75–77’

De raad van de gemeente Winterswijk heeft in zijn vergadering van 26 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Bocholtsestraat 75–77’ vastgesteld. Het projectgebied ligt in de bebouwde kom van Winterswijk, op de hoek Bocholtsestraat en de Freule van Dorthstraat.

Aanleiding

Directe aanleiding voor dit bestemmingsplan is het voornemen om op het perceel van de voormalige bakkerij drie nieuwe woningen mogelijk te maken. Wijziging van de huidige bestemming bedrijfsdoeleinden in woondoeleinden is derhalve noodzakelijk. De bedrijfswoning wordt eveneens omgezet naar woondoeleinden.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Bocholtsestraat 75–77’ ligt gedurende zes weken met ingang van woensdag 29 februari 2012 bij de receptie van het gemeentekantoor ter inzage. Het bestemmingsplan en bijbehorend raadsbesluit zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannnen.nl en via onze website: www.winterswijk.nl > wonen en leven > ruimtelijke ordening > bebouwde kom > deelplannen bebouwde kom > vastgestelde plannen > Bocholtsestraat 75–77.

Beroep

Gedurende de termijn, met ingang van woensdag 29 februari 2012 tot en met woensdag 11 april 2012, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor vermelde beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dát verzoek is beslist.

Het beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunt u in tweevoud sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te Den Haag.

Winterswijk, 28 februari 2012

Burgemeester en wethouders.

Naar boven