Ontwerpbestemmingsplan ’Koningshof – Schuttersgracht’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp bestemmingsplan ’Koningshof – Schuttersgracht’ hebben vastgesteld en dat het plan op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ter visie wordt gelegd.

De gemeente IJsselstein werkt in het project ‘Verbeterde Binnenstad’ aan de ontwikkeling van de binnenstad van IJsselstein. Het gebied Koningshof – Schuttersgracht is één van de deelgebieden die wordt aangepakt. Door Artica Vastgoedontwikkeling is een nieuw plan gemaakt voor de locatie Koningshof, Schuttersgracht en de Molenstraat. Het plan bestaat uit de realisatie van circa 4.000m2 winkelruimte, 31 woningen en inpandige parkeerruimte voor de woningen. De herontwikkeling van de Koningshof – Schuttersgracht past niet binnen het huidige bestemmingsplan Binnen de grachten, de herontwikkeling past wel binnen de door de raad vastgestelde Structuurplan Binnenstad. Het ontwerp bestemmingsplan Koningshof – Schuttersgracht maakt deze herontwikkeling mogelijk.

Ontwerp bestemmingsplan ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Koningshof – Schuttersgracht’ ligt van 23 februari t/m 4 april 2012 ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente. Digitaal is het ontwerp in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website: www.ijsselstein.nl. Gedurende de genoemde periode kunnen ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders. Voor een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken, telefoonnummer 14 030.

IJsselstein, 22 februari 2012

Burgemeester en wethouders van IJsselstein, De secretaris, J. van Delden.

De burgemeester, P.C. van den Brink.

Naar boven