Bekendmaking vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van vrijdag 24 februari 2012 gedurende zes weken voor een ieder de door de gemeenteraad bij besluit van 14 februari 2012 vastgestelde bestemmingplannen ter inzage liggen:

  • 1. Appartementencomplex Nieuwe Maat.

  • 2. Dit plan maakt een woongebouw met ten hoogste 15 appartementen aan de Nieuwe Maat te Lichtenvoorde mogelijk. Het parkeren is op maaiveld, met name aan de westzijde van het woongebouw, voorzien.

  • 3. Buurtschap Zwolle 2011.

  • 4. Dit plan betreft een actualisering van het geldende bestemmingsplan voor het buurtschap, inclusief de herziening van de bedrijfsbestemming ‘Wellink’ ten behoeve van woningbouw.

  • 5. Bestemmingsplan Buitengebied, Boschlaan 18 Lichtenvoorde BIR/IWL.

  • 6. Dit plan beoogt met name de (bestaande) BIR-installaties op het terrein aan de Boschlaan 18 te Lichtenvoorde in planologische zin te realiseren.

  • 7. Lichtenvoorde West, herziening Frans ten Boschstraat 6

  • 8. Dit plan voorziet in een woonbestemming voor de bestaande woning op het adres Frans ten Boschstraat 6 te Lichtenvoorde.

  • 9. Buitengebied 1998, De Stegge 19 te Lievelde

  • 10. Dit plan voorziet in functieverandering van agrarisch naar wonen op het perceel De Stegge 19 te Lievelde, met als nevenfunctie vier recreatiewoningen. De recreatiewoningen worden gerealiseerd in twee gebouwen.

  • 11. Lichtenvoorde kern, Patronaatstraat 1a te Lichtenvoorde

Dit plan voorziet in het realiseren van dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking en licht psychiatrische problematiek op de begane grond van het gebouw. Voor deze dagopvang worden verschillende activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten gebeuren op kleine schaal en ten behoeve van de dagopvang. Het wonen op de verdiepingen blijft mogelijk.

Alle plannen zijn ongewijzigd vastgesteld

Exploitatieplan

Voor ontwikkelingen van deze omvang (met uitzondering van het plan voor de Patronaatstraat), dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. Bij de bestemmingsplannen voor de Nieuwe Maat, Buurtschap Zwolle, Boschlaan 18 en De Stegge 19 heeft de initiatiefnemer met de gemeente een overeenkomst afgesloten waardoor geen exploitatieplan is vastgesteld.

Terinzagelegging

Een bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl → Inwoners → Wonen en leven → Ruimtelijke plannen) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

De plannen liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 5 april 2012.

Beroep/inwerkingtreding van het plan

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van een ontwerp van een bestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 6 april 2012. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op

Voorlopige voorziening

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovenstaand adres is ingediend, treedt een besluit echter niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven